Šarapova prekinila sušo na peščenih igriščih

14.04.2008

AMELIA ISLAND, FLORIDA- Marija Šarapova je osvojila svoj prvi turnir na pesku po borbi in zmagi v dveh zaporednih nizih finala turnirja Amelia Island Championship na Floridi.

Prva nosilka je prvi niz dobila po podaljšani igri, drugega pa 6-3 proti Slovakinji Dominiki Cibulkovi. To je bil letos že tretji osvojeni turnir za Šarapovo po zmagi v Melbournu in Dohi.

Rusinja v finalu turnirja ni prikazala briljantne igre, a vseeno dovolj dobro, da je na koncu slavila. V dvoboju je napravila kar 33 nevsiljenih in 5 dvojnih napak.

Za Čibulkovo, ki je stara komaj 18 let, je bil to prvi finale na turnirjih WTA. V tekmi je imela veliko možnosti, da bi rezultat obrnila tudi v svojo korist, vendar se ji ni izšlo. V 'tiebreaku' prvega niza je že vodila 4-2, potem pa naredila dve začetniški nevsiljeni napaki in dopustila Šarapovi, da se pobere in konča niz sebi v prid. ''Imela sem ogromno priložnosti, žal jih nisem izkoristila'', je povedala Slovakinja, ki je naredila skupaj 22 nevsiljenh napak. ''Zgrešila sem preveč lahkih žog in naredila preveč neumnih napak''.

Čibulkova je v drugem nizu vodila 2-1, nato pa je k sebi poklicala fizioterapevta zaradi težev s stegensko mišico. Šarapova je lažjo poškodbo tekmice postopoma izkoristila in osvojila 5 od zadnjih 6-ih iger.

Amelia Island, WTA:

finale:

Marija Šarapova (RUS) Dominika Čibulkova (SVK) 76 63

foto: Getty Images

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete